Sivas Kangal Yavrusu Üretim Çiftliği TEL: 0545 568 24 25
               

SİVAS KANGAL KÖPEK ÇİFTLİĞİMİZ SİVAS'tan TÜM TÜRKİYE'ye HİZMET vermektedir.

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam31
Toplam Ziyaret1735646
Üyelik Girişi
çiftlikten videolar
ETİKET
  6     Kif nedir     KANGAL TARİHCESİ     Temsilcilikler     PANTER     HERKÜL     Anasayfa     Kangalın sadakati     CASUS     TALASIN YAVRULARI     ÇAKIR     Kangalın cesareti     Kangalın vucut özellikleri     Deri hastalıkları     Damızlık erkek kangallar     Köpekler ve bağışıklık     Kangal hastalıkları     Kangal Köpek Bakımı     GADDAR ve ÇAKAL     çiftlikten video     3     Site Haritası     Temel itaat eğitimi     Kangalın deneyimi     SATILIK YAVRULAR     Kangallarda çiftleşme     Parolamı unuttum     AYI BOGANIN YENİ YAVRULARI     Sivas Kangal Çiftliği     ATEŞ     kangal yavrusu aşı takvimi     Kangalın tarihçesi     Yavru Köpeklere Eğitimi     ÇITA     2     İletişim     1     4     Arşiv >>       Kangalın komutları     Damızlık dişi kangallar     AYIBOGAN     Kangal köpek özellikleri     Kangal köpek isimleri     Kangalın kurt boğması     Altınyayla köpek çiftliği akbaş yavru satışı.     Panter kangal yavrusu     İncele     ŞİRKAN     sivas kangal yavrusu al     kangal mama ile beslenmesi     linkler     English information     Nasıl kangal sahibi olabilirim     Kangal çoban köpekleri     Dosyalar     İlk yardım     KANGAL YAVRUSU     7     Kangalın vücut örneleri     Foto Galeri     Safkan kangal yavruları     Kangal köpeklerinde gebelik     Üye olmak istiyorum     Kangal sevdası     kangal yavrusu seçimi     Forum     SAFKAN KANGAL YAVRUSU SATIŞI     Mesaj Panosu     Genel hastalıklar     Kangal belgeseli     5     Kızgınlık gösterme zamanı     S - 9 - Kangallar     Kangal Burada     Yavru kangalların beslenmesi     Kangal çoban köpeği eğitimi     Köpeklerde günlük bakım     Kangalın vücut yapısı     Damızlık kangal köpekleri  
Anket
KANGALLARIMI BEGENİYORMUSUNUZ

İlk yardım

İLK YARDIM

 
Köpekler çok enerjik ve meraklı hayvanlardır,biz köpek sahiplerinin bütün dikkatine ve önlemine rağmen bir kaza geçirmelerine ve başlarını derde sokmalarına şaşmamak gerekir.Kötü sonuçlara sebep verecek olaylara parklarda,nehir veya deniz kenarlarında,trafikte,bahçede hatta ev içinde karşılaşabilirsiniz.En iyi yöntem ufak yada büyük her türlü kazanın başınıza gelmeyeceğini düşünmek değil önlem alıp kendinizi hazırlamanızdır.
 
Bir kaza anında tabiiki köpeğinizi veterinere götüreceksiniz.ancak öncelikli olarak köpeğinize ve veterinerinize yardımcı olmak, köpeğin daha fazlı acı çekmesini önlemek,kanayan bir yarayı durdurmak ve yaranın daha kötü bir hal almasını önlemek için yapacaklarınız vardır.
 
ALTIN KURALLAR
 
1.Sakin olun.Köpeğiniz panik olduğunuzu anlar ve aynı şekilde cevap verir.
2.Yiyecek,içecek kesinlikle vermeyin.
3.Yavaşça ve dikkatlice taşıyın,yatıştırıcı bir ses tonu ile konuşun.
4.Veterinere gitmeden önce telefon ederek köpeğinizin durumu hakkında ayrıntılı bilgi verin.
 
KIRIKLAR :
 
Köpeğinizin ayağı yada vücudundaki başka bir kemik açık yada kapalı olarak kırılmış olabilir.Yani kemik kırılarak deriyi parçalamış ve dışardan görünüyor olabilir veya içeride kırılmış olabilir.Köpeğiniz inliyor,ayağa kalkamıyor,vücudunda şişkinlik, deforme ile dokunmada hassas bir acı duyuyor ise bir kırık ile karşı karşıyasınız demektir.
 
1.Köpeğinizin hareketini kısıtlayın.
2.Eğer açık bir kırık var ise bu yeri yapışmayan bir bandaj kullanarak sarın ve sert zeminden korumak için pamuk kullanın.
3.Ayakta bir kırılma var ise;bacağını pamukla iyice sarınız ve bandajlayınız.Bandajı iki kat yapabilirsiniz bu bandaj veterinere gidene kadar iddare etmelidir.
4.Tahta düzgün bir spatula yada sert ve düzgün bir plastik yardımı ile ayağın düzgün bir hal almasını ve hareket etmemesini sağlayın.Pamuk ile bandaj yaptığınız ayağın altına bu düzgün sathı koyunuz ve yeni bir bandaj ile ayağa sabitleyiniz.
5.En kısa zamanda veterinere götürün.
 
YANMALAR :
 
1.Deri ve kürk üzerinde ateş yada kaynar bir sıvının verdiği zararlar olarak tanmlayabiliriz.Derin yanıklar o bölgedeki sinir sistemini öldürdüğü için köpeğiniz acı çekmeyebilir ancak bir şokun içinde olabilir.
2.Yanan bölgeyi acilen soğuk su dökünüz.Ancak vücudun tümü ile çok soğuk suyun temasına kaçınınız.Soğuk sudan dolayı köpeğinizi diğer bir şoka sokabilirsiniz.
3.Yanan bölgedeki deri ve kürk parçalarını eliniz ile kaldırmaya çalışmayın ve herhangi bir krem yada merhem sürmeyin.
4.Yanan bölgeyi yapışmayan steril bir bez ile (Gazlı bez) sarınız.Böyle bir steril bez yok ise yiyeceklerimizi saklamak için kullandığımız strech fiimler ile yanık bölgesini kaplayın ve yara üzerine soğuk su ile ıslattığınız bezi koyunuz.
5.Yangından kurtulan bir köpek ise,duman nefes borusu ve ciğerleri tahriş etmiş olabilir.
6.En kısa zamanda veterinere götürün.
 
 
NEFES BORUSUNDA YABANCI CİSİMLER :
 
1.Köpeğiniz kusmaya çalışır iken aynı zamanda aralıklar ile elini ağzına götürüyor ve nefes alma zorluğu çekiyor ise muhtemelelen nefes borusunda yabancı bir cisimden şüphelenilmelidir.
2.Köpeğinizi oturtun ve birinin yardımını isteyin.
3.Bir elinizi ağzının üst tarafından diğer elinizi ise alt tarafından tutarak ağzı açınız ve cisimi çıkarmaya çalışınız.Bunu yaparken köpeğin burnunu kapatmadığınızdan emin olun.
4.Dilini dışarı çıkarın ve yabancı cismi kontrol edin.
5.Asla küçük parçalar ile yine küçük ve kaygan toplar ile oynamasına izin vermeyin.Büyük boy köpeklerde tenis topunu yakalaması için havaya dikey olarak atmayınız.
6.Köpeğiniz nefes almaya devam ediyor ancak zorlanıyor ve siz cismi göremiyor veya çıkarmakta zorluk çekiyor iseniz hemen veterinere götürün.
 
 
ZEHİRLENME:
 
Ani hareketsizlik,dengesizlik,kusma,ishal zehirlenme belirtisidir.Çeşitli birçok kimyasal madddeler zehirlenmeye sebep olabilir.Köpeğinizin neden zehirlendiğini araştırmak veterinere tedavi konusunda kolaylık sağlayacaktır.
 
1.Zehirlendiğine inandığınız yerden köpeği uzaklaştırın ve olası diğer hayvanlar ile çocukların başka bir zehirlenmeye sebep olmaması için çevre güvenliğini sağlayın.
2.Veterinere telefon ederek belirtileri söyleyin ve tavsiyelerini uygulayın.
3.Zehirlendiğine inandığınız maddeyi veya maddeleri veterinere söyleyiniz ve köpeğinizi veterinere götürürken bu maddeleride yanınızda götürünüz.